Kurz Pracovní zátěž v sociální práci přináší základní informace o náročnosti profese sociální práce, především z oblasti práce s emocemi, stresem a hranicemi.

Všechna uvedená témata velmi úzce souvisí s tématem stěžejním, tedy s pracovní zátěží v sociální práci. Sociální práce je naplněna těžkými životními situacemi. Zátěž v podobě nepříznivé sociální situace zažívají klienti a s nimi také sociální pracovníci. Sociální pracovníci jsou vystaveni obrovské pracovní zátěži.

Co nového se můžete v tomto kurzu dozvědět?

Kurz vysvětluje pojmy z oblasti pracovní zátěže, práce s emocemi a stresem v sociální práci a jejich důležitost pro sociální pracovníky. Upozorňuje na význam oblasti sebepoznání a práce s hranicemi v sociální práci, význam profesního směřování a podpory sociálních pracovníků v této náročné profesi. Všechna uvedená témata jsou důležitou součástí segmentu pracovní zátěže samotných sociálních pracovníků.

Materiály v tomto kurzu podléhají licenci
Creative Commons BY-SA 4.0

LOGO CC-BY-SA

Bibliografický záznam pro citování kurzu:

ŠTĚPÁNKOVÁ, Hana. TEORIE A METODY SOCIÁLNÍ PRÁCE 8: Pracovní zátěž v sociální práci [otevřený digitální zdroj]. In: Projekt IVOV – CARITAS-VOŠ sociální Olomouc [online]. Olomouc: CARITAS – Vyšší odborná škola sociální Olomouc, 2019. Dostupné z: https://projekt01.caritas-vos.cz/moodle/course/view.php?id=83. Vytvořeno v projektu Inovace VOV_pedagogicko-sociální oblast – CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_041/0008052.